New me


New me | retreat | verhuizing | insomnia | vrij van medicatie | hot nar her | intake PsyQ | verbinding met jezelf | van dood naar leven | Langdurige chronische stress | geheugen | concentratie | hyperfocus | informatieverwerking | herstel | hersenen | therapie | leren echt ontspannen | depressie | ervaring | adhd | antidepressiva |  medicatie | puur leven | zelfzorg | Instagram @lizaelvira.nl

Niks veranderlijker als het weer en Liza, een nieuwe blog in mijn offline maand. Drie weken geleden veranderde mijn wereld compleet. Na een zoektocht van 1 ½ jaar op de woningmarkt in Utrecht, kreeg ik een prachtige energie zuinige woning in de bossen van Zeist aangeboden (manifesteren). Een kans die ik met twee handen en een hart vol liefde aangrijp. Mijn hart is deze weken van binnen gaan stralen en heeft zich gevuld met levenslust en (zelf)liefde. Vlak nadat ik mijn ‘offline maand’ had aangegeven voor focus op de verhuizing, werd de sleuteloverdracht uitgesteld tot a.s. vrijdag (16 april). Deze dagen heb ik tijd gemaakt helemaal voor mijzelf, dit was fijn.


En weetje wat? Ik mis het enorm om te schrijven, het contact met alle bijzondere mensen waarmee er een verbinding is ontstaan, om te delen en om mensen te inspireren. Het maakt mij gelukkig, precies daarom is er vanaf nu elke dinsdag één nieuwe blogpost online (Instagram en op mijn blog).


Schrijven, delen en inspireren, that’s me.

Wachten met schrijven en delen? Nee, ik bruis van energie en liefde van binnen. Niks liever neem ik jullie mee in de veranderingen van mijn leven. Het is tijd, tijd om mijn mooiste leven te leven en jij kan hier meelezen hoe ik dat doe.


Hoe heb ik deze dagen gebuikt? Oh believe me babe, er is veel te veel gebeurd om in één blog te vertellen.


Onder de warme begeleiding van Maartje, samen met een groep krachtige vrouwen heb ik genoten van het Be Authentically You retreat. Magisch, is het woord dat deze dag omschrijft. Het was intens bijzonder. De waarde van mijzelf voelen, zien en aankijken werd teruggebracht. Ik heb deze dag de leegte diep in mijn ogen aangekeken, een inzicht wat voor mij door deze dag enorm versterkt werd is: de leegte kan enkel ikzelf keren, ik kan en mag mijn hart en leven gaan vullen met liefde. Het bestaan vieren, genieten en ontspannen.Go with the flow full with love


Zonder angst heb ik genoten van een goed glas rode wijn en chocolade, eerlijk is eerlijk dit zei ik voorheen wel te doen, van binnen knaagde er altijd een schuldgevoel. Deze keer, nee! Genieten met de hoofdletter G!


Mijn vervolg afspraak bij PsyQ heeft plaats gevonden, waarop volgend a.s. donderdag een extra afspraak plaatsvindt. De afspraak bestond uit een interview. Aan de hand van het interview en eerdere gesprekken, wordt een passend behandelplan opgesteld in overleg met de deskundig en mij.


Het sprookje van de dood. Een boek, dat mij zeer diep geraakt heeft. Twee uur heb ik van opluchting, inzicht en verbinding met mijzelf gehuild. Puzzelstukken zijn voor mij op zijn plek gevallen.


Ik heb mij laten inspireren door mijn inspirators: Michael Pilarczyk, Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus. Minimalisme heeft deze dagen veel invulling gegeven aan de dagen. Bij iedere materialistisch bezit wat de deur uit ging, viel er een stuk meer rust over mij heen. Er is ruimte ontstaan om te voelen waar het echt om gaat.


Inspirators. Ik denk dat ieder om ons heen het nodig heeft om geïnspireerd te worden. Verwonderd en energie van de ontdekking te voelen en ervaren. Het is aan mij, om de pracht van levenskunst en de boodschappen van mijn inspirators, door te delen. Het effect op mijn leven is enorm.


Nu ik dit schrijf, voelt mijn hart een sprankelend vuur van liefde en blijdschap. Een gevoel dat ik enkel met ieder om mij heen kan delen, ieder mens, iedere individu gun om dit te voelen. Een gevoel van puur leven en rust.


Dromen en geluk waren voor mij twee begrippen die ik tot voor kort niet kon begrijpen.

De woorden die ken ik, het daarbij hoorende gevoel niet. Deze dagen heb ik dromen durven creëren. Mijn droom ben ik aan het bouwen, het fundament is gelegd en elke dag bouw ik delen erbij. Net zolang tot mijn droom gebouwd is en ondertussen? Ben ik begonnen mijn droom te leven.

Door het luisterboek Master your mindset leerde ik over de waarde van een persoonlijk statuut. De eerste delen van mijn persoonlijk statuut, zijn geschreven. Het is een proces waaraan ik de komende periode werk.

De depressie en ADHD. Wat heeft hier vanaf mijn kindertijd onder gezeten? Hoe is dit in stand gebleven gedurende mijn levensloop? Ontwikkeld tot het punt waar ik vorig jaar mijn vermogen tot lezen en geheugen verloor? Het is en blijft complexe puzzel, echter is mijn antwoord hierop: slaap. Nou ja het gebrek hier aan. Levenslang slaapgebrek, slapeloosheid: Insomnia.


Dit schrijvende mag ik mijzelf 12 dagen medicatie vrij noemen voor ADHD en depressie. Zo schrijf ik een blog over het oppakken van medicatie begin dit jaar en nu vertel ik dat ik 12 dagen medicatie vrij ben, en dam it….


Ik voel mij fantastisch!

Er is genoeg te vertellen over de afgelopen dagen, laat ik beginnen met het kopje medicatie. Dit is een onderwerp van grote invloed in mijn leven. Als dertienjarig meisje kreeg ik mijn eerste pil, antidepressiva. In mijn levensloop hebben veel medicaties en pillen mijn lichaam gevuld.


En zoals ik er nu over denk, een zeer gevaarlijke cocktail die mij heeft verdoofd.

Mijn lichaam kent gewenning voor medicatie. Eenmaal een effect van medicatie, houd dit zeer kort aan en is verhoging nodig om het gewenste effect te behouden. Dit werd mij opnieuw zeer duidelijk met de start van Dexamfetamine begin dit jaar. Na een gesprek met mijn psycholoog besloot ik opnieuw een keer te starten met deze medicatie om te onderzoeken of het mij helpt meer rust te krijgen van binnen in mijzelf. De storm kan verminderen. Hierop volgend beter kan slapen. De eerste week voelde ik het effect zeer sterk, voelde het met de lage dosering van slechts 2,5 MG 2 keer per dag: te sterk. Van een spring in het veld naar een afgemaakt en gevoelloos schaap. Na een korte tijd nam dit gevoel af, niet enkel dit gevoel, ook rust. Zo ging mijn dosering geleidelijk aan weer omhoog tot ik zonder enig effect opnieuw belandde op 40 MG per dag.


Mijn moeder over mijn kinderjaren en medicatie:

‘Liza haar immuunsysteem was zeer zwak. Op en af, jaar in jaar uit was Liza ziek. Verkouden, koorts en griep. In de wintermaanden werd Liza steeds vaker behandeld met antibiotica. Daar waar het ooit begon met 1 kuur, liep dit op naar 3 kuren om beter te worden van een griepje. Ik was bang dat er een moment zou ontstaan dat een antibiotica haar niet meer kon helpen.’


Mijn slaap ging opnieuw met de Dexamfetamine verder achteruit, in de ochtend werd het steeds vaker een hel om op te staan en de dag voelde weer als overleven. Ik wil het niet meer. Die gevaarlijke cocktail van alle medicatie in mij. Van de antidepressiva werd er een onverzadigd hongergevoel aangemaakt en van de Dexamfetamine werd mijn eetlust geremd. Wat voel ik nu echt? Ik kon niet meer vertrouwen op de signalen die mijn lichaam mij geeft. Het maakte mij ongelukkig en precies dit is het punt geweest dat ik alle pillen de deur uit heb gegooid. Weg ermee.


Vastberaden met deze mindset ging ik naar de geplande afspraak met de psychiater van PsyQ. Deze afspraak stond ingepland om mijn medicatie te onderzoeken en daar waar nodig aan passen. De psychiater ging zeer deskundig te werk en vroeg haar vragen om meer beeld van mijn mentale gezondheid te krijgen, mijn levenspad en huidige situatie. Het was een fijn gesprek. Tijdens dit gesprek deelde ik mijn mindset: ‘alle pillen de deur uit.’ Een keuze diep doordacht, onderbouwd en met de houvast die ik hieraan had verlaatte ik het pand met het advies er goed over na te denken, vele waarschuwingen verder over de effecten die het mee zou brengen door te stoppen. Er waren vele deskundig onderbouwde redenen waarom het niet te doen.


Van gedachten veranderen hierdoor, no way! Te midden van mijn verhuizing, wil ik in het leven staan. Mijzelf voelen. Ik besloot zoal mijn apotheker als huisarts die dag om deskundig advies te vragen. Einde van de dag, 3 adviezen verder, totaal verschillend.


Vanuit hier heb ik gekozen waar ik in geloof, waar ik achter sta. In mijzelf, in mijn advies voor mijn lichaam en geest.

De kennis van de deskundige vormt voor mij dat ik weet hoe veilig te handelen. Mijn eigen kracht tot geloof in mijn lichaam en geest maakt dat ik zonder angst stop met de pillen. Het voelt als een bevrijding. Ik leef mijn leven zonder verdoving. Niet langer worden er pillen in mij gestopt om te functioneren in deze maatschappij.


De apotheek legde uit dat je last van ontwenningsverschijnselen kan krijgen, op een zeer andere manier dan de psychiater. Ik vertelde hem dat ik absoluut niet bang ben voor ontwenningsverschijnselen. Zijn antwoordoord hierop was: ‘Regelmatig is het grootste probleem bij mensen, de angst vooraf.’ Die heb ik absoluut niet. Ik vertrouw in mijn lichaam en geest. Dit voelt juist en heb zelfstandig deze keuze zeer doordacht. Ik ben in staat mijzelf op te vangen wanneer dat nodig is als het verkeerd uitpakt. Al zegt alles in mij, dit gaat niet gebeuren.


Medicijnen… het vertrouwen in mijzelf blijft ook binnen dit hoofdstuk zeer belangrijk bij zowel inwerken als stoppen. Ik ben wegen ingegaan omdat ik ervan overtuigd was dat zij goed voor mij waren, later bleek het tegendeel. Dankbaar ben ik voor de lessen die deze wegen mij geleerd hebben. Iedere keuze die ik maak en gemaakt heb, maak ik met vertrouwen. Ik leef vanuit vertrouwen.


Waardoor voel ik mij juist nu zo fijn? Er zijn veel verschillende verandering in mijn leven, mijn gedrag en de manier waarmee ik naar de wereld en mijzelf kijk die dit gevoel gecreëerd heeft. Gaande weg schrijf ik in mijn blogs over deze veranderingen en lees je welke dingen voor mij positief hieraan hebben bijgedragen.


Met het stoppen van mijn medicatie en zeer weinig slaap was ik ondanks de positieve ontwikkelingen erg moe. Ik heb vorige week besloten mijn huisarts om slaapmedicatie te vragen. Opnieuw structuur in mijn slaapritme aan brengen. Een korte ondersteuning om mijn lichaam en geest herstel te gunnen. Hiermee is het voor mij geen willen meer om mijn slaap te ontwikkelen, het is een noodzaak geworden. Ik voel mij zo'n anders mens, na de afgelopen nachten goed slapen. Ik voel mij gelukkig, rustig en ben ervan overtuigt dat de goede nachtrust hier veel aan bijdraagt. De slaapmedicatie die ik gebruik is Zopiclon. Het is het enige medicijn dat ik op dit moment 1 keer in de 3 dagen gebruik. Het is een zeer verslavend medicijn en het het lichaam went er snel aan. Ik gebruik het enkel twee weken om op te laden en vertrouwen in mijn slaap te krijgen. Vanaf volgende week is it 100% up to me! Ik leefde mijn leven in een dichte mist, nu leef ik hem helder en weet ik wat mij te doen staat om mijn mooiste leven te leven. Leren slapen.

Jij mooi mens, die dit nu leest: Always remember, energy flows where attention goes!


Liefs

LizaAlways remember, energy flows where attention goes! | quote | inspiratie | www.lizaelvira.nlWil jij direct weten wanneer een nieuwe blog verschijnt?

Dankjewel!

FOLLOW ME ELSEWHERE - instagram