Structuur & planners


ADHD Depressie Anorexia Nervosa Insomnia Chornische stress Chronische vermoeidheid Overlevingsmechanisme Planner Structuur


Toen ik in november 2019 gediagnostiseerd werd met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) vielen voor mij veel puzzelstukken op zijn plek. Al mijn hele leven was er een strijd in mij die niemand leek te zien en begrijpen. Ergens voelde ik dat de onrust die ik diep van binnen ervaarde en mijn prikkelverwerking anders was dan bij veel mensen. Ik leerde mijzelf dagelijks dingen aan om rust in de complete chaos binnenin mij te krijgen. 26 jaar heb ik geleefd zonder diagnose en hierdoor onbewust mijzelf veel handvaten aangeleerd om deel uit te kunnen maken van de maatschappij. Ik ben ervan overtuigd dat ik hierin altijd kan leren en groeien. Na mijn diagnose ben ik een behandeling gestart onder begeleiding van ADHD Centraal.


Één ding wat ik van jongs af aan nodig heb is structuur en plannen. Dit heeft alle jaren altijd centraal gestaan voor mij om rust te kunnen creëren. Plannen en structuur geeft mij rust, inzicht en overzicht. Ik doe dit met vele dingen in mijn leven. Boodschappen, sporten, agenda, taken en huishouden. Eigenlijk z’n beetje alles! Gebruik jij een planner? Leef jij met structuur?


‘Met structuur en planners kan ik bewust stilstaan zonder complete chaos in mijn hoofd.’

Als singel mama realiseerde ik mij dat ik veel tijd samen met Sami in de supermarkt was en dagelijks nadacht over maaltijden. Dit kan anders en voelde in de tijd met corona niet juist.


Sinds een aantal weken ben ik gestart met de bezorgbundel van de Albert Heijn. Elke zondag maak ik een weekmenu en doe ik de boodschappen online. In plaats van om de dag, op en neer naar de supermarkt, dagelijks bedenken welke maaltijden wij gaan eten en welke boodschappen wij nodig hebben doe ik dit nu één keer per week. Met veel minder energie, tijd en moeite creëer ik op deze manier meer rust in onze voeding en boodschappen.


In de weekmenu planner vul ik alles in en deze hang ik op in de keuken, zo hoef ik overdag nooit meer na te denken wat wij gaan eten. Wel zo handig! Met één blik op het menu zie ik welke maaltijden wij deze week eten en is alles heerlijk in huis!

‘Wil jij ook deze weekmenu planner? Check mijn free printable!’

PLANNER WEEKMENU - PDF
.
Download • 443KB


Liefs Liza

Wil jij direct weten wanneer een nieuwe blog verschijnt?

Dankjewel!

FOLLOW ME ELSEWHERE - instagram