Psychische uitdagingen bespreekbaar


ADHD Depressie Anorexia Nervosa Insomnia Chornische stress Chronische vermoeidheid Overlevingsmechanisme

Ik schaamde mij en voelde mij altijd als mindere, als niet goed genoeg voor deze wereld met mijn psychische problemen. Steeds verder raakte ik van mijzelf vandaan. Ik voelde mij zo onbegrepen en verweet mijzelf dat ik niet goed genoeg was. Ik was altijd te moe, ziek of zwak om echt te kunnen leven. Met alles in mij probeerde ik altijd maar te leven alsof ik geen depressie had en onderdrukte deze met een lach.


Mijn leven bestond uit vallen en opstaan. Keer op keer….Door mijn omgeving werd veelal gezegd ‘Je bent zo sterk, kop op meisje!’. Ja dat klopt, ik ben enorm sterk en daadkrachtig maar niemand wist wat er echt diep van binnen in mij gaande was. Dat ik elke dag een leven leefde waarin ik mij dood ongelukkig voel. Er werd in mijn omgeving wel gepraat over tegenslagen in het leven, maar er werd niet dieper gegraven naar de wortels. Maar wat als je je diep van binnen altijd ellendig voelt, je jezelf altijd overeind houd met de woorden: “Het leven word echt leuk als ik er maar wat leuks van maak? Keep on going.” Nou ik kon het niet meer. Keep on going like this.


"Ik besefte hoe bang ik was om uit te spreken wat er in mijn lichaam al jaren gaande was."

Het greep mij naar mijn keel en ik vond het enorm angstig. Er werd zo weinig over gesproken, het voelde als het intens slecht en verkeerd wat ik diep van binnen voel. Jaren heb ik mijn leven geleefd alsof het er niet was, een loodzware opgaven.


" Het had een enorm verschil gemaakt als het praten over psychische klachten geen taboe is en deze boodschap vanuit mijn omgeving had mogen ontvangen. "

Hoe mijn leven zich gaat ontpoppen, ik weet het niet en laat mij verassen door het leven. Wel weet ik wat mijn doel is, waarom ik hier ben. Wat mijn missie is. Het is mijn missie om psychische problemen bespreekbaar te maken. Let’s talk about it, share and heal. Het besef hoeveel effect het heeft op de mentale gezondheid voor iedere is enorm. Het is een enorm verschil wanneer wij allen durven te praten met elkaar. Onszelf durven te zijn, dit uit te spreken juist wanneer wij ons ellendig voelen en gedachten kennen die intens angstig zijn. Praat jij met mensen in jouw omgeving over psychische onderwerpen?Liefs Liza

Wil jij direct weten wanneer een nieuwe blog verschijnt?

Dankjewel!

FOLLOW ME ELSEWHERE - instagram