Het luisteren naar mijn lichaam is enorm verstoord


ADHD Depressie Anorexia Nervosa Insomnia Chornische stress Chronische vermoeidheid Overlevingsmechanisme
Ik zorgde voor mijn lichaam zoals mensen om mij heen. Ik vergat en was niet in staat mijn eigen lichaam te voelen, naar te luisteren of laat staan te geven wat het nodig had.


‘Wat voel ik in mijn lichaam? Hoe ga ik hiermee om en wat heeft mijn lichaam nodig?’

Ook was ik kampioen in het negeren van mijn lichaam. De signalen die mijn lichaam & geest gaven mocht ik niet voelen van mijzelf. Het was verkeerd, het hoorde niet zo. Ik voelde mij elke dag intens leeg, vermoeid en altijd overschaduwd met een ongelukkig gevoel. Ik voelde en begreep mijn eigen lichaam niet. Ik kon mijn lichaam niet geven wat het echt nodig had. Ik baseerde de zorg voor mijn lichaam, op dat gene wat ik om mij heen zag. Het veroorzaakte enorm veel innerlijke onrust. Ik kan mij geen dag herinneren dat ik uitgerust met energie wakker werd. Elke ochtend werd - en word ik vaak nog steeds uitgeput wakker. Lichamelijk klachten kwamen en gaan, ik was veelal ziek en mijn weerstand enorm laag. Met stipt op nummer één ervaarde ik dagelijks chronisch vermoeidheid.


Ieder mens heeft een ander energieverbruik. Andere aandacht, rust, liefde & voeding nodig om met innerlijke rust en fit in het leven te staan. Ik kan mijn lichaam niet voeden met dat geen wat een ander nodig heeft. Ieder lichaam, ieder mens is uniek. Zelfzorg vind ik het aller moeilijkste wat er is & het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven! Hoe zorg jij voor jouw energiebalans? Kun jij jouw lichaam & geest geven wat het nodig heeft?


Sinds een aantal weken durf ik mijn depressie te ondergaan en staat zelfzorg elke dag centraal. Vertrouwen in mijn lichaam staat voor mij verbonden met zelfzorg. Elke dag durf ik een beetje meer te vertrouwen in mijn lichaam. Ik durf er steeds meer op te vertrouwen dat wanneer ik ‘echt’ naar mijn lichaam luister en geef waar het om het vraagt, innerlijke rust ontstaat. Durf jij te luistern naar jouw lichaam?

Liefs Liza

Wil jij direct weten wanneer een nieuwe blog verschijnt?

Dankjewel!

FOLLOW ME ELSEWHERE - instagram