Woman met een missie; duurzaam reïntegreren


Mentale gezondheid | hardlooptherapie | UWV | reïntegreren | Ikigai |  betekenisvol leven | Puur leven | Natuurlijke behoeften lichaam en geest | Verbinding | Balans | Innerlijke rust | liefde | Vertrouwen

Met de pakken neerzitten is niet iets wat bij mij past. Ik kijk naar mogelijkheden en dingen die ik wel kan. In maart 2019 ben ik uitgevallen binnen mijn werk naar aanleiding van een; chronische depressie. Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn eigen leven en zo ben ik dat voor mijn duurzaam herstel. Vlak na mijn uitval, heb ik contact opgenomen met het UWV om een re-integratiecoach aan te vragen. Het UWV stond hier volledig achter. Ik heb zelf uit verschillende mogelijkheden kunnen kiezen welke coach mij aansprak en binnen no time kon ik aan de slag binnen een WerkFit traject met mijn coach/psychologe.

In de oude meditatieteksten is het onderscheid tussen wijsheid en domheid niet wie je bent, maar hoe je gebruik maakt van wat je hebt. Wijze mensen hebben verbeeldingskracht. Wat ze ook te verduren krijgen, ze blijven mogelijkheden zien. Een dwaas heeft geen verbeeldingskracht, dus wanneer hij met met dezelfde omstandigheden wordt geconfronteerd, ziet hij geen mogelijkheden.


Deze wijsheid las ik in het boek; Running Buddha. Het was alsof ik een bevestiging las van mijn eigen ondervindingen in dit leven. Het gaf een rustig gevoel. Positiviteit en verbeeldingskracht zijn twee eigenschappen die mij als persoon kenmerken. Positiviteit en verbeeldingskracht zijn mijn levenskracht in mijn levensweg. Ik koester deze eigenschappen nog altijd elke dag.


Na ruim twee jaar onderzoeken met mijn coach/psychologe hoe ik duurzaam arbeidstechnisch in de maatschappij kan terugkeren, kan ik vol trots zeggen:


'De puzzel is gelegd!'

Een puzzel waarin ik heb onderzocht; binnen welk vakgebied zie ik mijzelf, wat past bij mijn gezondheid, in welke werkomgeving kom ik tot bloei, wat heb ik nodig vanuit mijn werkomgeving om energievol in de dag te staan, waar ligt mijn hart en hoe kan ik duurzaam reïntegreren? Naast onderzoeken voor alles rondom ‘werk’ heeft mijn coach/psychologe mijn zeer bijgestaan bij het ontwikkelen van mijn identiteit, vangnet in het diepste dal en liet zij mij kennis maken met liefdevolle zelfzorg.


Zoals je leest, is dit niet een puzzel die je in één dag legt. Het is een puzzel waarin je lagen van jezelf afpelt, onderzoekt en de diepte in gaat. Het was een proces waarin ik volledig tot het dal van mijn depressie ben gegaan en hierna stap voor stap in verbinding ben gekomen met het leven.


Ikigai is het woord dat in de Japanse filosofie gebruikt wordt voor het geen waar jij je bed voor uitkomt, richting geeft aan je leven en betekenis geeft aan je bestaan.


'Ik heb mijn ‘Ikigai’ gevonden: hardlopen!'

Dat ik een liefde voor hardlopen heb ontwikkeld is niemand ontgaan. Als tiener rende ik al rondjes door de straten en in de afgelopen jaren is mijn liefde voor hardlopen gegroeid. Het maakt deel uit van mijn dagelijks leven. Hardlopen is precies het geen wat mij tot leven heeft gebracht. Toen ik deze week terug was in Utrecht vertelde mijn oud buurvouw mij: ‘Maar Liza jij bent hardlopen’. En inderdaad, dat ben ik. Het is mijn lust en mijn leven.


Het is hoogste tijd om mijn nieuwste ontwikkeling en uitdaging met jullie te delen:

In september en oktober 2021 word ik omgeschoold tot hardlooptrainster en hardlooptherapeut, hierop volgend start ik in het voorjaar 2022 een coaching opleiding. In de toekomst ben ik werkzaam binnen mijn eigen coaching praktijk gebaseerd op hardlooptherapie.


 

Mijn missie:


Als hardlooptherapeut is het mijn missie jou met hardlopen los te maken van geestelijke spanning en de deur van jouw depressie, burn-out of (chronische) stress even dicht te gooien. Plaatsmaken voor ontspanning door middel van inspanning. Jou laten ervaren hoe het voelt om volledig in het hier en nu te zijn.


Samen met mij bouw jij verantwoord aan jouw conditie en maak jij kennis met de kracht van bewegen en ademen op jouw lichaam en geest. Ik help jou naar de fitste en gebalanceerde versie van jezelf. Met het middel hardlopen laat ik jou voelen hoe krachtig jij bent en bouw jij aan jouw zelfvertrouwen.

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe eenzaam de strijd van psychische klachten en stress is. Dit maakt de stap naar bewegen moeilijk. Je verliest je eigenwaarde en het gevoel dat je er toe doet, maar jij bent waardevol, jij doet er toe en precies daarom kom ik naar jou toe. Samen werken wij aan jouw conditie en ontspanning.


 

Mens wat voelt het heerlijk om dit met jullie te delen! Na een lange zoektocht voelt het zo fijn mijn doel, droom en missie van het leven herder te hebben. Verbinding te voelen met iets wat ik dolgraag doe van binnenuit, vanuit mijn hart.


Deze uitdaging geeft nieuwe energie en richting aan mijn leven. Ik heb er enorm veel zin in en kijk ernaar uit mijzelf binnen hardlopen tot hardlooptherapeut en coach te ontwikkelen. Stiekem vind ik het ook enorm spannend met het verlies van mijn vermogen tot informatieverwerking en geheugen. Omdat ik geloof in de kracht van mijn natuurlijke staat van zijn en ik de komende weken de tijd heb mijn lichaam en geest liefdevol te verzorgen voelt het als de juiste timing om deze uitdaging te starten. Zo heb ik bijvoorbeeld een deel van mijn leerstof al in huis om deze tot mij te nemen als voorsprong op de start van mijn scholing. De komende zomer staat voor mij in teken van mijn conditie en geheugen trainen voor mijzelf, de toekomst en ter voorbereiding voor mijn scholing.


Lieve jij heb vertrouwen in de kracht van de dalen en de wegen die hieruit ontstaan.

Nou lieve mensen hier ben ik en geen verleden knocks me down. Soms moet je heel diep gaan, maar als je dan opstaat, you rock it!Liefs,

LizaWil jij direct weten wanneer een nieuwe blog verschijnt?

Dankjewel!

FOLLOW ME ELSEWHERE - instagram