Depressie accepteren


ADHD Depressie Anorexia Nervosa Insomnia Chornische stress Chronische vermoeidheid Overlevingsmechanisme


De oneindige golf. De golf van emoties, de golf van pieken en dalen. Soms, heel even heb ik het gevoel, het komt goed, het is over en ik ben er. Dit is wat mijn onderbewuste zó graag wil! Dagelijks wens ik uit deze depressie te zijn. Maar ooh wat word ik vaak hard teruggeroepen door mijn eigen lichaam. Ik ben depressief en ik moet dit accepteren om te kunnen genezen.


Zo graag wil ik mij levenslustig voelen, mijn creatieve ideeën uitwerken en mijn eigen running praktijk oprichten om mensen die mentaal en fysiek uit balans zijn te ondersteunen en begeleiden. Kleine momenten geeft dit mij enorm veel energie, die momenten zijn ook mijn houvast. Maar telkens komt het overheersende gevoel terug…


‘Het niet terug kunnen, niet verder kunnen en vastzitten in de leegte.’

Mijn lichaam is intens moe bij het opstaan in de ochtend, waardoor ik simpelweg terug naar bed moet omdat het zo ontzettend moe is. Ik wil leven, mijn ideeën uitwerken, een bedrijfsplan schrijven maar in plaats daarvan lig ik in bed. In bed met leegte en zonder levenslust. Ik draai mijn hoofd nog eens in mijn kussen, het geeft een veilig gevoel alsof ik even verdwijnen kan.


Het gevoel overvalt keer op keer enorm. Het gevoel van volledig vast te zitten daar waar de uitwegen voor het oprapen liggen, lukt het nu nog niet om dit te doen, terwijl ik het diep van binnen zo graag wil. Wat is er mis met mij? Is wat er door mijn hoofd gaat. Waarom kan ik mijzelf niet gelukkig voelen? Dit blijft een innerlijke strijd die doorzet. De depressie is als een golf, de pieken van heel even het gevoel 'de depressie’ niet te dragen zijn enorm fijn maar daarna wanneer deze als een donderslag terug is, lijkt het leven zover weg.


Overspoeld door oneindige golven,

zwem ik er onderdoor.

Door de stroming naar de kust,

een plek van rust.Liefs LizaWil jij direct weten wanneer een nieuwe blog verschijnt?

Dankjewel!

FOLLOW ME ELSEWHERE - instagram