Ayahuasca: Innerlijke reis


Ayahuasca | Innerlijke reis | Helen | Plantmedicijn

Het is precies een week geleden dat ik thuis kwam van mijn life changing reizen. Het is al een aantal maanden geleden dat ik een blog geschreven heb. Het voelt als een nieuwe start van mijn blog om deze reizen met jullie hier te delen. Een nieuwe fase in mijn leven.


Ondanks alle processen waar ik doorheen heb mogen gaan bleef ik dagelijks intense pijn in mij voelen. Pijn waar ik niet bij kwam. Een zware rugzak ik die ik altijd met mij mee droeg. Het voelde alsof ik thuis gekomen was in mijn huis, mijn jas aan de kapstok heb opgehangen, de eerste deuren in de gang geopend heb en daar stond ik dan. In de verte van de gang zag ik deuren op slot, maar het lukte mij niet om deze deuren te openen en te voelen wat er achter zit. Ik voelde dat deze sloten mijn levensruimte beperkte. Dat het tijd was alles te doorvoelen in mijn huis. Alle deuren wagenwijd open te zetten. Met deze intentie vroeg ik Mother Ayahuasca om hulp. Doorvoelen en gesloten deuren openen.


Voor ik mijn reizen deel wil ik graag iets meer met je delen over Mother Ayahuasca. Een plantmedicijn met een liefdevolle en vrouwelijke energie. Haar spirit is intens krachtig. Ayahuasca is een drank die van oorsprong uit de Amazone komt. De thee wordt gemaakt van Banisteriopsis Caapi liaan en de bladeren van de Psychotria Viridis plant. Ayahuasca heeft een reinigende en helende werking voor lichaam en geest. Bij respectvol en ceremonieel gebruik van Ayahuasca kun je toegang krijgen tot diepere lagen van je bewustzijn.


Bij aankomst op de parkeerplaats mocht ik kennismaken met spontane Hanne. Wij hebben samen het hele weekend ervaren en intens gelachen voor ons leven met elkaar. Al lachend en tikkeltje positief gespannen liepen wij de verblijfplaats voor de komende dagen tegemoet. Een warme woning met een prachtige ceremoniezaal. Liefdevol werden wij verwelkomd en rondgeleid door de woning. De energie was voelbaar intens zuiver en puur. Een warm bad van veiligheid en liefde. Langzaam verzamelde iedereen die deelneemt aan de vrijdag ceremonie. Wij waren met een grote groep. Voor de ceremonie begon vormde we een cirkel in de woonkamer waarin uitleg en verbinding volgde. Heel fijn. De hele ceremonie is er een ceremonieleider en intensieve guidance van een fantastisch team.


“Het was heel helder: met alle liefdevolle deskundige zorg wordt je begeleid in volledige veiligheid een diepe innerlijke reis vol overgave te maken!”

In de ceremoniezaal kozen wij allemaal ons eigen matras. Het is deze plek waar ik de komende uren lig. Na een gezamenlijke ademoefening was het zover en kregen wij het eerste deel van het drankje uitgereikt. Hierna deelde wij gezamenlijk onze intenties met elkaar en branden hierbij allemaal een waxinelicht. Deze vormde samen een prachtig altaar in het midden van de ceremoniezaal. Gedurende mijn reizen heb ik dit als heel fijn en krachtig ervaren. Regelmatig heb ik naar het altaar gekeken en gaf mij dit steun. Na een prayer voor Mother Ayahuasca ontvingen wij het tweede deel van de thee en keerde wij naar binnen. De muziek werd gestart en liggend sloten wij onze ogen. De reis is begonnen.


“Woorden te kort om te omschrijven. Mijn eerst Ayahuasca reis. Als een kind opgerold heb ik mogen huilen. De liefde voor mijzelf was zo intens en helder. Dans, dans, dans. Ik heb gedanst voor mijn leven. Ik zat overeind op mijn matras en danste met mijn bovenlijf. Ik voelde zoveel verlangen naar dansen. Het was mijn manier van verwerken en voelen. De energie van de groep was magisch. Samen dragen en ieder volledig zijn eigen reis gunnen. Ik herinner mij het moment dat ik zo intens moest lachen toen iemand anders aan het overgeven was. Ja, ik ben mij ervan bewust als je dit leest dat dit iets wat vreemd klinkt. Het was lachen uit pure liefde, blijdschap en opluchting voor de ander. Ik was zo blij dat de ander alles kon loslaten wat hem of haar niet meer diende. Het gaf elkaar verlichting. Wij droegen allemaal pijn met ons mee en mochten dit aankijken, voelen en loslaten.”


Dit schreef ik na mijn eerste reis. Ik heb in deze reis energetisch mogen overgeven. Pijn mogen voelen en huilen. Mijn ego was in deze reis nog erg sterk. Het is haar nota bene heel veel jaren gelukt om de deuren gesloten achter slot en grendel te houden. Ze wist, als de sloten ervan af gaan ga je door hel. Alles doorvoelen, is waar ik diep van binnen naar verlangde maar waar mijn ego mij voor probeert te beschermen.


“Mother Ayahuasca geeft je enkel wat jij op dat moment aankan.”

Dat vind ik het mooie van plantmedicijnen. Je ontvangt wat jij kunt dragen. Dat geeft enorm veel vertrouwen in het proces. Ik mocht een aantal deuren openen en pijn voelen in mijn eerste reis. Als klein meisje wilde ik altijd al dansen en danste ik uren in het rond. Het voelde zo fijn dit weer te voelen in iedere vezel van mijn lijf en ziel. Dansen is een van de manieren voor mij om te mijn emoties te voelen en in contact te komen met mijn gevoel. Dat mocht ik in deze reis ervaren. Ik heb deze reis als heel mooi ervaren en vol intense dankbaarheid.


Ik voelde dat ik er nog niet helemaal was. Ik heb nog werk te doen. Deze reis voelde als een voorbereiding. De nacht na mijn eerste reis voelde ik het verlangen naar een tweede ceremonie. De ochtend hierna vroeg ik aan de begeleiders of dit mogelijk is. In de eerste instantie zat de zaterdag ceremonie vol, niet veel later was er een afmelding en ontstond er een vrije plek. Dit was een teken van het Universum voor mij. I do what I need to do. Dankbaar! Samen met Hanne maakte ik een wandeling in de buitenlucht. Hierna voelde ik opnieuwe lichte spanning onstaan. Het was mijn ego die mij onzeker probeerde te maken. Ik voelde heel sterk, deze reis gaat zo intens diep worden. Ik wil mij vrijmaken van mijn rugzak met pijn die ik als een baksteen met mij meedraag. Time to face it! De ochtend verliep fijn en tegen de klok van 13 uur verzamelde een nieuwe groep prachtige zielen. Er was een hele fijne sfeer en opnieuw bereiden wij ons met z’n alle voor op een innerlijke reis.


"HOLI MOLI…!"

Wat een reis. Deze reis heb ik het echt geweten, heeft mijn ego verloren en zijn al mijn deuren wagenwijd geopend.


“Mijn ego was zo sterk, tot Aya haar overnam. Na alle jaren dat ze meester in mij was nam Aya haar over. Alle pijn mocht ik doorvoelen. Zo intens veel pijn en verdriet. Ik heb oneindig gehuild. Uur naar uur. Het voelde op het moment zo intens zwaar. De meeste heftige paniekaanval die ik ooit ervaren heb. Ik bleef maar huilen. Nu voelt het zo fijn. Eindelijk heb ik echt alles mogen doorvoelen. Ik voel mij zoveel lichter. Ik besef hoe hoog mijn muren waren en hoe mijn ego mij weghield van mijn pijn.


Ik herinner mij het moment dat ik mijn handen op mijn buik legde, voelde alsof Sami in mij zat en tegen mijn hand aan schopte. Een gevoel dat ik zo gemist heb in mijn zwangerschap. Mijn placenta lag voor en hierdoor kon ik Sami niet voelen in mijn buik. Het was zo bijzonder dat ik dit op deze manier mocht ervaren.


Alles heb ik eruit mogen laten gaan. Elke deur mogen openen. Ik heb alles energetisch en fysiek mogen overgeven en loslaten. Aan het einde van mijn eerste deel van mijn tweede reis ging ik voorover zitten. Mijn haren vielen over mijn gezicht. Alles veranderde in wortels van bomen. Je bent nu geaard. Je wortels zijn heel sterk in de grond geschoten. Dit was echt een gevoel van volledige innerlijke rust.


Het eind van de ceremonie naderde en ik voelde mij intens dankbaar voor deze tweede reis. Ik heb alles mogen doorvoelen en verlichting is voelbaar in iedere vezel van mijn ziel. Ik bleef nog even rustig liggen, genoot van het licht in mezelf en besloot na een tijdje hulp te vragen om mij te begeleiden naar de woonkamer waar een zalige maaltijd voor ons klaarstond.


In de woonkamer nam ik een kop soep. Niet veel later werd een broodje smeren steeds moeilijker. Mijn waarnemen begon te veranderen. Daar waar ik dacht dat mijn reis afgelopen was, had ik het goed mis. Dit was slechts het begin van mijn tweede deel van mijn tweede reis. It’s all starting over again. Ik vroeg om hulp en werd met liefdevolle zorg terug naar de ceremonie gebracht.


Eenmaal liggend terug op mijn matras in de ceremonieruimte mocht ik voluit licht en leven ontvangen. De bomen en wortels die ik zag stonden voor mijn geaardheid en voor Mother Ayahuasca dat ze bij mij was. Ze was daar als een moeder voor mij. Ze liet mij zien dat ze bij mij was maar dat ik er nog niet was en dat ik nog iets mocht ontvangen. Ik ging volledig op in de ruimte.


“Ik was simpelweg: Bewustzijn”

Ik was mij niet meer bewust van het lichaam waarin ik lag. Wat heb ik intens genoten van de helderheid en rust in mij. Ik was puur in liefde en licht.”


Dit heb ik geschreven de ochtend na mijn tweede reis. Mijn tweede reis heb ik in twee delen ervaren. Het eerste deel was zo intens zwaar. Uren in een paniekaanval. Ik herinner mij het moment dat ik in mijn paniekaanval om hulp vroeg. “Please help me! Can someone bring me out of the ceremony?”. Naast de ceremoniezaal is een kleine ceremonieruimte. Ik werd met onwijs fijne begeleiding hierheen gebracht. Ik herinner mij dat ik hier zei: “I can’t do this anymore, stop it please stop it!” De guidance probeerde mij met ademoefeningen iets te kalmeren waarna ze niet veel later zeiden: “This is your ego, she want to escape but she can not escape anymore. We will bring you back to the ceremony now!” Ik dacht alleen maar: HOE DAN!? Ik weet van voor naar achter niet meer hoe ik mij moet verplaatsen in deze paniekaanval. Met hulp van de guidance werd ik teruggebracht en niet veel later verloor mijn ego en nam Aya alles over.


Het was het moment van the most darkness in my life ever! Dit was nextlevel voelen. Tegelijkertijd voelde het zo intens veilig. Ik wist dat de guidance bij mij was om mij er doorheen te helpen. In een ceremonie wordt niet gepraat.


“Guidance ondersteunen je energetisch door naast je te zitten of een hand op je te leggen.”

De Guidance geven jou alle ruimte om volledig je eigen reis te maken met je eigen kracht. Mother Ayahuasca was bij mij. Ze gaf mij de armen waarin ik in volledige veiligheid mocht breken en al mijn verdriet oordeelloos mocht doorvoelen. Ik kon alles doorvoelen, aankijken, overgeven en loslaten. Hierna danste ik mijzelf in rust. Het tweede deel van mijn reis was echt een cadeau van licht en liefde wat ik mocht ontvangen. Dit deel was puur, helder, zuiver en intens geluk. Dit was zo mooi!


Toen ik wakker werd voelde ik mij zo licht. De pijn die ik als een rugzak met mij meedroeg is er niet meer. Er is ruimte in mij ontstaan om te leven. Ik heb mijn rugzak van pijn afgedaan. Ik heb weer nieuwe ruimte om echt te leven. Verlichting. Ik ben zo intens dankbaar voor deze reizen!


"A life changing journey!"

Voor nu sluit ik deze blog hiermee af en neem ik jullie in een volgende blog mee hoe ik mij de dagen en week na deze reizen heb gevoeld.


Nieuwsgierig waar ik deze innerlijke reis heb gemaakt? Ik heb gekozen om deel te nemen aan de Ayahuasca ceremonies van Om-Mij, klik hier voor meer info. Wat een fantastisch team staat er bij Om-Mij voor jou klaar. Ge-wel-dig! Heel veel dank Om-Mij.Lots love!PS. Wil je iets aan mij vragen? Voel je altijd vrij om mij een bericht te sturen of een DM via Instagram.Wil jij direct weten wanneer een nieuwe blog verschijnt?

Dankjewel!

FOLLOW ME ELSEWHERE - instagram